Menu

Erikoisimmat huviveneet

Jos rahaa piisaa, vain mielikuvitus on rajana, mitä omaan huvijahtiin voi rakennuttaa. Luksusjahtien peruskalustoa nykyään ovat jo porealtaat ja pienet uima-altaat. Miljardöörien jahdeista luonnollisesti löytyy laskeutumisalusta helikopterille ja pieni moottorivene, jolla pääsee kätevästi rantautumaan kauempaakin. Keräsimme hulluimmat loistojahdit maailmalta.

Aurinkovoimalla liikkuva jahti

Turanor on yksi harvoja luksusluokan huviveneitä, jotka toimivat puhtaasti sähkövoimalla. Sen akut riittävät peräti kolmen päivän seilaamiseen. Akut voi ladata joko rantautuessa sähkövirrasta tai ulapalla kansille asennettujen aurinkopaneelien avulla. Hintaa tällä erikoisella jahdilla on vaatimattomat 20 miljoonaa dollaria.

Jahti omalla puolustusjärjestelmällä

Monimiljardööri Roman Abramovichin Eclipse-jahdissa on salakuvaajia varten laserpuolustusjärjestelmä. Aluksen ulkolasit ovat kaikki myös räjähdyksen ja luotien kestäviä ja aluksen alla salaisessa kammiossa oma sukellusvene odottaa hätätilanteita varten, jos paikalta pitää poistua nousematta pinnalle.

Tulivuoren muotoinen huvipursi

Erikoisimmasta päästä suunnittelultaan on prototyyppipursi nimeltään Volcano. Briteissä suunniteltu loistojahti ottaa innoituksena trooppisten merten tulivuorista ja kuumista sademetsistä. Vesiputous, joka täyttää laajan uima-altaan ja tekohiekkarannan, kruunaa tämän jahdin ilmeen.

Jahti, joka toimii myös sukellusveneenä

Elävän elämän Bondia leikkivät saattava innostua sukeltavasta luksusjahdista Migaloo Private. Konseptijahti on suunniteltu näyttämään huviveneeltä, mutta kykenee toimimaan sukellusveneenä tarvittaessa. Valmiin vesipedon pitäisi pystyä sukeltamaan turvallisesti aina reiluun 200 metriin asti.

Osta supervene, saat superauton kaupan päälle!

Myös miljardöörit osaavat arvostaa “ilmaisia” kylkiäisiä. Ruotsalainen laivanrakentaja Strand Craft päätti tarjota markkinointikeinona luksusjahdin ostajille kaupan päälle tilaustyönä tehdyn 12-sylinterisen superauton, jonka huippunopeus on peräti 370 km/h. Sekä jahti, että kustomoitu superauto on suunniteltu muotoilultaan yhtenäiseksi ja sävy sävyyn. Luonnollisesti auton saa kätevästi ajettua laiturilta superveneen sisään. Hintalappu koko paketille on “vain” 24 miljoonaa dollaria.

Viidakon uumenissa

Kokomo Ailand on luksusristeilijä vailla vertaa. Suunnitteilla oleva jahti on ottanut viidakon ja luonnon teemakseen. Jahdin keskellä avautuu viidakon maisemat palmupuineen ja luonnonmukaisine puutarhoineen. Näkymät kruunaa näyttävä vesiputous.

Tämän hämmästyttävän luksusjahdin alaosasta löytyy vedenalainen ruokailualue, jossa voi ihailla merenalaisia maisemia. Kaikkein hurjin idea on haikalojen ruokinta-paikka. Tällaisenaan Koko Ailan sopisi passelisti esimerkiksi Bond-elokuvien pääpahiksen henkilökohtaiseksi huvipurreksi.