Menu

Myyntitykin luksuspaatti upposi rantaan

Jethro Rostedt tuli tunnetuksi suomalaiselle televisiokansalle vuoden 2009 Diili-ohjelmassa, jossa sukkelasanainen ja letkeä myyntitykki pääsi näyttämään taitojaan. Nykyään Rostedt toimii kiinteistövälitysfirman toimitusjohtajana, Onnenpyörän juontajana televisiossa, sekä vastaperustetun, Hjallis Harkimon ajaman Liike Nyt -hankkeen edustajana. Ehtipä hän toimia myös vuoden Turun kaupunginvaltuutettuna vastikään tätä ennen.

Diili-ohjelman kautta Jere hän pääsi tutustumaan myös purjehtijana tunnettuun Hjallikseen, jolta hän osti vuosi sitten käytetyn veneen. Ilo muuttui kuitenkin pian itkuksi. Enteellisesti nimetty uudenkarhea “YOLO – You Only Live Once” (suomennettua: sinä elät vain kerran) -luksusvene <a href=”https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/201809142201198954

“>upposi itsekseen laituriin ilman mitään näkyvää syytä. Koko episodiin meni vain muutama minuutti ja se tallentui sataman turvakameroihin. Uppoaminen tapahtui Turussa, Hirvensalon satamassa.

Syyksi paljastui tehtaan valmistusvirhe

Kyseessä oli venemalli nimeltä XO Cruiser. Asiantuntijat tutkivat pitkään, miten näin outo ja yllättävä uppoaminen on voinut tapahtua. Pian selvisi, että kyseessä on veneenvalmistajan valmistusvirhe, joka koskee kaikkia saman mallin veneitä. Pohjassa olevat konekaivojen luukut falskasivat ja päästivät vettä läpi. Myös muita epäkohtia löydettiin: muun muassa tärkeä pilssipumppu ei toiminut täysillä tehoilla.

Pian selvisi, että Jethro ei ollut ainoa saman kohtalon kokenut kyseisen jahdin omistaja. Täysin vastaava uppoaminen oli tapahtunut ainakin Hollannissa. Tehtaan toimitusjohtaja on jo pahoitellut tapahtumaa ja on pyytänyt kaikki valmistetut saman malliset veneet vuosilta 2017 ja 2018 takaisin. Mikään halpa paatti ei ole kyseessä, sillä hintalappu kyseiselle XO-merkille on suolaiset 350 000 euroa.

Verottaja muisti Jethroa megamätkyillä

Rostedtilla menee asuntomarkkinoilla hyvin ja tienestit ovat tätä myöten kasvussa. Verottaja on myös tämän huomannut ja mätkäisi vuoden 2017 tuloille yli 165 000 euron rästit maksettavaksi. Aivan puun takaa verokarhun ulottuva koura ei miehen kukkarolle tullut, sillä myös edellisenä vuonna tuli maksettavaksi kuusinumeroinen summa – tuolloinkin kirpaisevat 136 000 euroa.

Suurista rästeistä huolimatta verot tulee varmasti maksettua hymyssä suin, “synnynnäiseksi myyntimieheksi” itseään tituleeraavan monitaiturin verotettavat tulot ovat huidelleet 500 000 ja 600 000 euron paremmalla puolen viime vuodet ja kasvua on uusien pestien myötä odotettavissa.