Menu

Räikkösen Iceman-huvijahti myynnissä

Kimi Räikkönen kulkee lujaa ja näyttävästi myös Formula-ratojen ulkopuolella. Vuonna 2010 hän osti loistoveneen, jonka hän nimikoi lempinimellään “Iceman”. Kyseisen miniristeilijän lähtöhinta uutena vuonna 2009, on ollut yli 10 miljoonaa euroa. Räikkönen pisti vähän käytetyn veneensä pari vuotta sitten myyntiin puoleen hintaan, mutta alesta huolimatta ostajia ei ole vieläkään löytynyt. Hintaa on sittemmin alennettu.

Nyt Iceman-luksusveneen saa itselleen 4,5 miljoonalla eurolla. Tämän lisäksi maksettavaksi tulevat vuosittaiset ylläpitokulut, tankkaus, vakuutukset ja huolto. Kovin kannattava tämä sijoitus ei rahallisesti ole, mutta sitäkin näyttävämpi ulkoisesti. Bonuksena pääsee pröystäilemään formulasankarin itsensä käyttämällä menopelillä, jolla on hurjasteltu myös Monacon satama-alueella.

Iceman-luksusjahdin teknisiä tietoja:

  • Merkki/Malli: Sunseeker Predator 108
  • Yöpymistilat: 8 henkeä
  • Pituus: 32,9 metriä
  • Leveys: 6,3 metriä
  • Maksiminopeus: peräti 43 solmua (n. 80 km/h)
  • Kulutus: keskimäärin 1000 litraa dieseliä tunnissa. Nykyisillä hinnoilla täysi tankillinen maksaa reilut 11 000 euroa.
  • Matkaetäisyys yhdellä tankkauksella: 450nm (n. 800 km)

Kaskisaaren huvila

Sveitsissä enimmäkseen asuva Räikkönen aiempina vuosina kävi perheineen tuiki harvoin Suomessa, joten täällä sijaitseva luksustalo ja luksujahti ovat jääneet lähes käyttämättömiksi. Vaimo Minttu on kuitenkin ihastunut kuuleman mukaan Kaskisaaressa sijaitsevaan noin 14 miljoonan euron arvoiseen taloon, joten saattaa olla, että Kimi perheineen muuttaa takaisin Suomeen asumaan jossain vaiheessa.

Tuntematon Kimi Räikkönen

Kirjailija Kari Hotakainen teki Kimi Räikkösestä hauskan ja syvää luotaavan elämänkerran nimeltään “Tuntematon Kimi Räikkönen”. Kirja julkaistiin syksyllä 2018. Tarinat kuvailevat erityisen tarkkaan Kimin nuoruusvuosia ja viinanhuuruisia juhlia. Sittemmin meno on rauhoittunut niin viinan kuin juhlimisenkin suhteen, mutta sama virnuilu jatkuu edelleen kaveriporukassa, vaikka lehdistötilaisuuksissa vastassa onkin Jäämies.

Iceman-jahdin Kimi osti vuonna 2009. Veneen suuruudesta johtuen siellä piti olla aina vähintään kapteeni ja konemies paikalla, vaikkei veneellä ajettaisikaan. Tarinan mukaan uusi palkattu konemies päätyi Kimin houkuttelemana tai puolipakottamana kannelle ryyppäämään.

Räikkönen ei tarinoiden mukaan siedä raittiita ihmisiä juomingeissa. Työntekijät oli “irtisanottu” useasti puolivitsillä, jos karkeloihin ei osallistuttu. Elämänkerta paljastaa myös kuinka useassa lehdistötilaisuudessa villeimpinä aikoina istui krapulainen Kimi. Tämä selittää jo paljon alkuvuosien vähäpuheisuuttta ja kivikasvoisuutta, joista molemmista myöhemmin on muodostunut Jäämiehen tavaramerkki.